Assembly 2010

Assembly 2010 lähestyy ja 50% Miljoonalaatikon tekijöistä on tänäkin vuonna paikalla. Uskollinen pöytäkone-sotaratsuni vain sanoi sopimuksensa irti eräänä viikonloppuna. Hälytyskellot pärähtivät soimaan ja kone sammutti itsensä, syynä mikäs muukaan kuin ylikuumeneminen. Prosessorin siili oli pompannut irti paikaltaan ja tähän syynä AM2-kannan kiinnityskehikon kynnen katkeaminen, ilmeisesti väsymyksestä, onhan tuo emolevy jo vanhakin.

Koska minulla ei toista AM2-kehikkoa ollut ylimääräisenä, päädyin kunnon ghettoratkaisuun, eli otin kehikon irti, porasin siihen pienen reiän ja istutin ruuvin kynnen paikalle. Toimii kuin junan vessa. Samalla tuli uusittua 5v vanha lämpötahna, joka olikin selkeästi kovettunut. Prosessorin lämpötila putosi heti viidellä asteella. Lisäksi imuroin koneen sisuskalut ja muutenkin siistin kaapelit kauniisiin nippuihin. Pari SATA-kaapelia meni rikki, liitinten liitos kaapeliin on sen verran huono että hajosi kai kun taittelin niitä pois tieltä. Ostin muutaman kappaleen sitten ihan varalle niin ei lopu kesken. Pohjaflektin suodatinkin oli hieman tukossa:

Koska joka Assyille on ollut tapana myös hieman koristella konetta, tämäkään vuosi ei ollut poikkeus. Sivuikkuna on tullut rakennettua jo kauan aikaisemmin ja tänä vuonna päätin että saa siitä näkyä muutakin kuin tylsää harmaata rautaa. Sivuun tuli muutama kylmäkatodi ja rumat peltiset kiintolevytelineet peittyvät kauniisti leikatulla pellillä, jonka taivutin vielä hieman kaarelle. Etupaneeliin kouluaikoina CNC:llä kaiverrettu SuSE-Linuxin maskottigekko saa vielä jäädä toistakseksi rauhaan, ensi vuodeksi tilalle tullee jotain muuta (miljoonalaatikko-logo?). Vielä kuva lopullisesta kokoonpanosta:

Miljoonalaatikko seuraa assymeininkiä tiukasti paikan päältä ja tavoitteena on päivittää tilannetta viikonlopun mittaan joka päivä sopivin väliajoin. Paikalle on kuulemma tulossa Helsinki Hacklab esittelemään omaa toimintaansa, joten pitääpä käydä vakoilemassa tervehtimässä Helsinkiläisiä elektroniikkamiehiä. Assykuvat löytyvät kuvagalleriasta Tapahtumat – Assembly 2010.

Assemblyn sivuille: www.assembly.org.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>