Assembly 2010: Lauantai

Viime yönä tuli nukuttua vielä edellistäkin paremmin ja sen huomaa, paljon mukavampi datailla kun on vähemmän väsynyt. Lauantai on perinteisesti kompopäivä ja sen aloittikin Fast musa, Fast grafiikka, Musiikki ja Real Wild, joista viimeksi mainitussa käytetään hieman erikoisempia alustoja kuten selaimet, kännykät, jne. Olipa yksi vuosi tehty demo oskilloskoopilla käyttäen hyväksi XY-modea. Tänä vuonna nerokkaimman idean ansaitsi mielestäni selaindemo, jossa ruutu oli täytetty checkboxeista joita sitten käytettiin pikseleinä (jypan Checked = “Checked”).

Musiikkikompossa oli omasta mielestäni taso laskenut. Kummankaan kaverini kappale ei päässyt soimaan asti, mutta siitä huolimatta screenillä soitettiin lähes pelkkää dubsteppiä ja puuroutuvaa bassojytkettä, osa entryistä oli lähes rikollisen huonoja. Istuimme katsomossa kuuntelemassa entryjä ja ylempää kuuluikin että “eikö yhtään biisiä ilman chiptuneja?”. Ilmeisesti ensi vuodeksi pitää kehittää muutama chippiääni Amstradilla ja ympätä ne kaverin biisiin puoliväkisin.

Illemmalla Jimm’sin Kill Arman-kompo pyörähti käyntiin. Finaaliin oli päässyt “Ville” ja hakkasi Armanin tiukassa Street Fighter-kisassa. Ettei tosin olisi ollut hieman näytösluonteinen ottelu. Palkintojenjakoseremonian jälkeen RC-miehet järjestivät ulkona näytöslennon koptereillaan. Kieltämättä hienon näköistä kun kunnollisella 3D-kopterilla leijutetaan ylösalaisin. Iltaa jatkoivat lyhytelokuvakompo, jossa oli muutama ihan kohtuullinen entry sekä 4k Intro, jossa taso oli myöskin jonkin verran laskenut edellisvuosista, poislukien varma voittaja Neanderstallers (Pittsburg Stallers). Kaverini vertasikin sitä muihin sanoilla “Ihan toista luokkaa kuin nämä sieluttomat pikselinraiskaajat.” Illan kruunasivat 64k Intro- ja Demokompot, joissa kummassakin oli sitten jo todella hienoja entryjä. Demokompossa Fairlightin/CNCD:n Ceasefire oli jätetty hyvänä voittajaehdokkaana taktisesti viimeiseksi. Demokompossa tosin taso oli muutenkin korkeampi ja olipa joku aloittelijakin uskaltanut lähettää entrynsä. Hienoa!

Muita fiiliksiä areenalta; päivän mittaan sekä ulko- että sisälämpötila nousi huomattavasti (ulkona kai lähelle 30 astetta, sisällä 26?) jonka takia ilmastointia jouduttiin lykkäämään isommalle. Järjestäjät laittoivat lattiajäähdytyksen päälle mikä puolestaan aiheutti sen, että kosteutta alkoi tiivistyä lattiatasoon. Lopulta lattia oli niin märkä että sitä kuivattiin useaan otteeseen ja muutama onneton liukasteli nurin portaiden alapäässä. Muuten päivä sujui mukavasti himmaillessa, tosin omaa fiilistä hieman latisti alkava lievä silmätulehdus, aamulla oikea silmä oli muurautunut ilkeästi umpeen. Illan mittaan olo kuitenkin parani aika paljon, ei varmastikaan mitään vakavaa. Usean päivän ruudun tuijotus ei varmasti ainakaan auta asiaa, mutta eiköhän se siitä, loppusuorallahan tässä ollaan. Palaamme asiaan vielä huomenna loppuyhteenvedon merkeissä.

Lisää kuvia jälleen galleriassa. Videot lisäilen myöhemmin joko tänne tai mahdollisesti YouTubeen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>