Assembly 2011: Perjantai ja Lauantai

Ensin ajattelin kirjoittaa assyista joka ilta juttua mutta meno on ollut sen verran hektistä ettei ole paljon omalla koneella ehtinyt istua joten tässä tiivistettynä perjantain ja lauantain tapahtumia.

Perjantaina pyörähdimme aamusta Helsingin keskustassa, kohteena oli tuttu Verkkokauppa.comin Ruoholahden myymälä. Alelaarista tehtiin taas löytöjä kuten kulmamallin SATA-kaapeleita, Muvi minikamera ja 30€ pikkukotelo, virtalähteellä jopa. Palattuamme Areenalle olimme missanneet jonkin sortin Cosplay-kisan. Heti kohta olikin vuorossa Fast Grafiikka ja Musiikki -kompot, joissa oli kiitettävän hyviä entryjä. Illasta meno jatkui Press Play on Tapen sähäkällä konsertilla joka ei ainakaan jäänyt kakkoseksi torstaiselle MaSun keikalle. Viimeistään Monkey Islandin tunnari nosti selkäkarvat pystyyn ja “Retro Action“-musavideo oli varsinainen Crowd Pleaser :D

Illan mittaan ehdimme ensimmäistä kertaa kiertää Areenan käytäviä. Standit olivat sitä samaa vanhaa, voisi jopa sanoa kierrätettyä materiaalia. ASUS, Samsung, Microsoft, Jimms, Coolermaster ja Metku/Dremel. Tanssipelit loistivat poissaolollaan (myöhemmin huomasimme niiden siirtyneen yläkertaan). Helsinki Hacklab oli taas paikalla ja vakoilin tutkiskelin heidän tuotoksiaan illan mittaan.

Loppuillasta vuorossa oli Starcraft 2:sta, rakentelin liikennevalojen ohjausta ja siitä tuli ihan siedettävä, muutamaa eri moodia tuli kokeiltua ja kun efektiä vaihtaa sopivin väliajoin ei vilkkuminen käy tylsäksi. 40W hehkulamput todettiin juuri sopivan kokoisiksi, ne ovat riittävän kirkkaat mutta eivät liian häikäisevät. Perjantaina tuli mentyä vähän turhankin ajoissa nukkumaan joten siltä päivältä ei sen enempää.

Lauantaina kävimme heti aamusta seuraamassa “Basics of Demo Programming” -seminaarin ja muutamia ideoita tuli pyöriteltyä. Pelailimme aamusta Left 4 Dead 2:sta, kävimme Pasilan Asemalla syömässä ja jo kello 14 alkoivat kompot. Vuorossa olivat Musiikki, Grafiikka ja myöhemmin Realtime (Intro/Demo) ja lyhytvideokompot. Taso oli todella kova, kaikki tuotokset olivat hyvin korkealaatuisia lukuunottamatta yhtä musiikkientryä, joka rumasti peesasi vuoden 2009 Paranoidx:n “Kuake”-kappaletta. Demokompossa oli niin loistavia teoksia että oli vaikea päättää mihin järjestykseen ne olisi äänestänyt, valinta oli vaikea varsinkin Vovoidin “Luna: Reactivation” ja ASD:n “Spin” -demojen välillä. Musiikissakin taso oli kova, kuuleman mukaan entryjä oli yli 200 ja kaverin kappalekin pääsi soimaan mikä oli hienoa!

Loppuilta jatkui taas Starcraft-finaalin parissa. Itseäni tämä idea siirtää pelikompot keskiyön paikkeille ärsytti koska mielestäni se aika on varattu realtimetuotoksille. Kylmä tosiasia on kuitenkin se, että tällaiset tapahtumat tuovat rahaa ja suurin osa yleisöstäkin tuntui olevan kiinnostuneempi SC2:sta kuin perinteisemmästä kompoilusta. Nyt kun oli viimeinkin aikaa pelailulle niin oma porukkamme viihtyi Unreal Tournament 2004:n parissa, kuten viimekin vuonna. Itselläni tosin jostain syystä hajosi yksi kiintolevy jäädyttäen koneen. Ei suostunut buuttaamaan levyn kanssa mutta kaverin koneella kokeiltuna saatiin ainakin jotain tiedostoja talteen. Onneksi kyseessä oli suht turha medialevy, saattaa olla takuukin voimassa. Tämä viimeistään herätti ja taidankin myöhemmin asentaa pari levyä raidiin niin ei tule ikäviä yllätyksiä.

Kuvia luvassa myöhemmin, samoin jonkinlainen videokooste. Parhaat kuvat löytyvät kuitenkin assyjen omasta galleriasta sekä tästä irkistä poimitusta linkistä.

3 comments to Assembly 2011: Perjantai ja Lauantai

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>