Varikkokellon rakentelua – osa 3 (ohjelmisto)

kellon_naytto

Varikkokello on Attiny2313 mikrokontrollerilla toteutettu kello, jolla voidaan näyttää jäljellä olevaa huoltoaikaa alueella 0-99 min. Tässä projektin kolmannessa vaiheessa tutustutaan ohjelmistonkehitykseen.

Ohjelmistonkehityksessä ensimmäinen tavoite oli saada numerot näkymään näytölle ja niin, että arvoa voisi muuttaa painikkeita painamalla.

Näytön datalehdessä on esitelty yksinkertainen malli, jolla näyttö saadaan toimimaan mikrokontrollerin avulla. Näytön yksi numero koostuu seitsemästä . . . → Lue koko artikkeli: Varikkokellon rakentelua – osa 3 (ohjelmisto)

Lyijyakun jännitetasot (PDF)

Näin kirpeillä pakkaskeleillä (Täälläpäin luvattu jopa 30 astetta) on hyvä tutkailla kylmällä ja pimeällä parkkipaikalla auton akun kuntoa. Lopulta toin mötikän sisälle sulamaan ja latautumaan ja huomasinkin että nestepinta oli vajaa, juuri ja juuri kennot peittyivät nesteellä kun pitäisi olla 1-2 senttiä. Vanhasta romusta kun on kyse niin lisäsin ihan hanavettä, josko tuo auttaisi siihen . . . → Lue koko artikkeli: Lyijyakun jännitetasot (PDF)