Nokia Data Modem 2400/1200

nokiadatamodem1
56K modeemi tuntuu nykypäivänä jo varmasti antiikin aikaiselle keksinnölle, mutta tämän vierellä sekin kalpenee helposti. 3,8kg ehtaa modeemirautaa ja maksiminopeus 2400/1200 bit/s. Ulkoiset mitat ovat noin 245mm x 75mm x 282mm.

Etupaneeli on varustettu mm. linjatyypin (Switched/Leased) ja nopeuden (2400/1200) valintakytkimillä ja yhteyden testaukselle on käytössä neljä kytkintä. Merkkivalot kertovat yhteyden tilasta ja nykypäivän mittapuulla tietoa on jopa runsaasti saatavilla.

Modeemi on oletettavasti ITU-T V.26bis standardin mukainen, jonka mukaan laite kykenee full-duplex tyyppiseen tiedonsiirtoon nelijohtimisessa kaapeloinnissa. Modulointina käytetään QAM (Quadrature Amplitude Modulation)-tekniikkaa, joka on amplitudimoduloinnin ja vaihemoduloinnin yhdistelmä.

nokiadatamodem2

Laitteen koko hahmottuu paremmin jälkimmäisestä kuvasta, josta kokoa voi verrata takana olevaan täysikokoiseen puhelinrasialiittimeen. Laitteen takaa löytyvät virtakytkin, 250mA sulake, DB-25 mallinen rinnakkaisportti ja liitäntä puhelimelle.

Heti, kun tuntuu että laajoissa kaistoissa ei ole riittävästi potkua omiin tarpeisiin, kannattaa käydä vilkaisemassa tämän mörön kuvaa ja todeta, että on joskus ollut hitaampaakin yhteyttä tarjolla.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>